Unitat d’Otorrinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll

El Dr. Volkert B. Wreesmann MD PhD és un metge especialitzat en solucions tant mèdiques com quirúrgiques a problemes dins de la regió del cap i el coll. Aquests inclouen trastorns de les orelles, nas, sinus, boca, gola, veu, pell, cara, coll, base del crani, glàndules salivals i (para)tiroides, vies respiratòries i sistema de deglució. A més de tractar la malaltia, el Dr. Wreesmann té una experiència significativa en cirurgia plàstica i reparadora de la regió del cap i el coll, i podrà assessorar i tractar pacients que necessiten aquest tractament. El Dr. Wreesmann ha treballat durant molts anys en hospitals de renom mundial (càncer) als Estats Units i el Regne Unit, i està qualificat per proporcionar valuoses segones opinions, en persona, virtualment o en paper.

1

El Dr. Wreesmann va completar l’escola de medicina i la formació en otorinolaringologia (ORL) general a Amsterdam, Països Baixos. A continuació, es va llicenciar com a metge als Estats Units, on es va formar i va treballar durant 6 anys com a cirurgià i científic del càncer al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York. Després es va traslladar al Regne Unit, on va treballar durant 7 anys com a cirurgià consultor ORL-Cirurgià de cap i coll dins del Servei Nacional de Salut (NHS). El març del 2022 es trasllada amb la seva família a Andorra on veu pacients a la Clínica Omega Zeta. Continua la seva tasca al Regne Unit, on ocupa una posició com a cirurgià consultor honorari d’otorrinolaringologia als hospitals de la Universitat d’Oxford. El Dr. Wreesmann és un acadèmic impulsat i autor de molts articles científics i capítols de llibres de text quirúrgics, publicats a la literatura mèdica internacional (disponible a PUBMED i Google). Actualment forma part del consell editorial de l’European Journal of Surgical Oncology, la comunicació oficial de l’ESSO, l’associació de cirurgians oncològics més gran d’Europa. Com a part d’aquest treball, és revisor habitual de manuscrits científics, tesis acadèmiques i projectes de recerca internacionals i ha estat director de diversos congressos mèdics internacionals.

El Dr. Wreesmann afavoreix un enfocament holístic i integrador de la medicina, i ofereix una solució multidisciplinària allà on això sigui en el millor interès dels seus pacients. Per aconseguir-ho, treballa en estreta col·laboració amb nutricionistes, dietistes, logopedes, fisioterapeutes, endocrinòlegs, dermatòlegs, odontòlegs, cirurgians maxil·lofacials, neuròlegs, metges respiratoris, especialistes en malalties infeccioses i metges de família, alguns dels quals estan disponibles a Clinica  Omega Zeta. El Dr. Wreesmann valora una interacció directa, oberta, honesta, empàtica i sense judicis amb els seus pacients. Pretén empoderar els seus pacients, per tal d’optimitzar la seva independència, autodeterminació i autonomia. En aquest context, proporciona una avaluació equilibrada de tots els riscos i beneficis de les opcions diagnòstiques i de tractament per poder comparar-los amb precisió. Aquest procés no només es guia per les fortaleses, sinó també per les limitacions del coneixement científic i pràctic disponible, per tal de crear una solució adaptada a la situació individual.

A la Clínica Omega Zeta, el Dr. Wreesmann està encantat de veure tant adults com nens i té com a objectiu oferir als pacients un diagnòstic i un pla de tractament el mateix dia sempre que sigui possible. Això es facilita mitjançant l’ús d’equips d’última generació per ajudar a resoldre el vostre problema. Això pot incloure endoscòpia a la consulta del nas, la gola i l’esòfag / estómac, i diversos altres procediments que es poden realitzar amb anestèsia local a la clínica.  Per als pacients amb problemes més complicats, o pacients que necessiten cirurgia, el Dr. Wreesmann fa intervencions quirúrgiques al Centre Mèdic i Quirúrgic (Andorra), Hospital Nostra Senyora de Meritxell (Andorra), IMO Grupo Miranza (Barcelona), i Hospital Universitari Dexeus (Barcelona). El Dr. Wreesmann és un gran defensor de les segones opinions en medicina i cirurgia, i no dubtarà a oferir-li una, en cas que el seu problema mèdic estigui fora de la seva àrea d’especialització. El Dr. Wreesmann fa visites els 5 dies de la setmana, algunes de les quals estan previstes a les tardes. Per a pacients internacionals, o pacients que no estan en condicions d’acudir a la clínica, el Dr. Wreesmann també està disponible per a assessorament virtual, que es pot sol·licitar de manera individual.

La Dra. Karin Oomen està especialitzada en problemes d’oïda, nas i gola en nens de totes les edats, des de nadons fins a adults joves. Com a cirurgià ORL pediàtric format per fellowship, tinc molts anys d’experiència diagnosticant i tractant afeccions ORL infantils. Els serveis que ofereixo inclouen pèrdua d’audició, infeccions recurrents de l’oïda, infeccions recurrents de les vies respiratòries superiors com amigdalitis, roncs i apnea del son en nens, problemes de veu i molts més. Tenir cura dels nens, i ajudar-los a aconseguir el millor començament de la vida, és una tasca que agraeixo i amb la que hem sento compromesa. Com a mare de dos fills, sóc molt conscient de l’estrès que pot provocar que els pares busquin ajuda mèdica per als seus fills, del difícil que pot ser confiar en una altra persona amb el vostre fill i deixar-los prendre decisions sobre la seva salut. Els exàmens mèdics poden ser aterridors per als nens, sobretot quan hi ha petits orificis com les orelles, les fosses nasals i la gola. És per això que em dedico a ajudar els nens d’una manera amable que ajuda a eliminar la seva ansietat natural i els tranquil·litza. Un element crucial per aconseguir-ho és dedicar temps a guanyar confiança i construir una relació sòlida. Quan els nens confien en el seu cuidador, és més probable que cooperin amb exàmens, que després tenen més èxit. Millors exàmens condueixen a diagnòstics més precisos i un tractament òptim, el resultat final del qual és un resultat millorat.

Reconec la importància que els pares coneguin millor el seu fill. Qualsevol canvi en la salut o el comportament d’un nen reportat pels seus pares o cuidadors, em prenc molt seriosament. El meu objectiu és que la vostra consulta i la del vostre fill siguin el més interactives possible, de manera que puguem recollir totes les pistes disponibles sobre l’estat del vostre fill/a per millorar-ne el diagnòstic i el resultat. Al cap i a la fi, “la mare (pare/cuidadora) ho sap millor!”

També tracto adults amb problemes generals d’oïda, nas i gola. Les meves àrees d’especial interès en adults són els problemes sinusals i els problemes de veu (laringologia benigna). A causa de la meva afinitat amb els nens i les seves necessitats especials de comunicació, els pacients adults amb retard en el desenvolupament, alta ansietat i / o por als metges també són molt benvinguts en la meva pràctica.

Vaig completar l’escola de medicina i la formació en otorinolaringologia general als Països Baixos. El 2011, em vaig llicenciar com a metge als Estats Units, on em vaig formar durant 2 anys com a becari en otorinolaringologia pediàtrica i cirurgia de la via aèria pediàtrica al Weill Cornell Medical College de Nova York. Posteriorment, vaig treballar durant 5 anys com a cirurgià consultor ORL de cap i coll al Regne Unit dins del Servei Nacional de Salut. A més de la meva inscripció a Andorra, estic registrat al General Medical Council (GMC) del Regne Unit i continuo acreditat pel GMC. He (co)escrit molts articles científics i capítols de llibres de text mèdics i estic involucrat en projectes de recerca en curs per tal d’estar al dia dels avenços científics, clínics i quirúrgics en el meu camp.